Over de Lollypops

Hoe het ooit begon…

Het begon bij een smartlappenfestival

Wij, De Lollypops, zijn gestart als een smartlappenduo dat bestaat uit twee zussen, Jet en José Meeuws. Aanvankelijk zongen wij beiden in het koor ‘Estrade’. Zoekende naar een nieuwe uitdaging vonden we in het jaar 1998 een aankondiging van het smartlappenfestival in het weekblad ‘Somerens Contact’, dat jaarlijks in Someren werd gehouden.

De Lollypops was geboren

Een artiestennaam werd nog gezocht: geïnspireerd door de snoepwinkel die onze pa vroeger had en later is overgenomen door onze broer werd het: ‘De Lollypops’.

Nog meer smartlappenfestivals

We namen deel met de nummers ‘Peter’, op de muziek van Petsy, en ‘Huil maar niet Kleine Eva’. Er werd gestreden om D’n Natte Tessendoewk’, en samen met het combo behaalden we de eerste plaats. Dat smaakte naar meer en daarna zijn er nog diverse smartlappenfestivals onze revue gepasseerd, waarbij we nogmaals een eerste prijs en een tweede prijs wisten te behalen.

Nederlandstalige muziek

Maar we zijn niet stil blijven zitten, ons enthousiasme steeg meer en meer en we wilden als zangduo doorgaan. De smartlappen werden al gauw uitgebreid met Nederlandstalige muziek, vooral uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Op speciale verjaardagen en bij allerlei verenigingen, op buurtfeesten bij 40 en 50 jarige huwelijksfeesten en op seniorenmiddagen treden we op, van Someren tot ver in de omstreken.

Lustrums

Ons eerste lustrum hebben we in 2003 gevierd met een ‘Zummerse middag’, wat een hoogtepunt in ons vijf-jarig bestaan is geworden. Ondertussen hebben we al weer drie lustrums achter de rug, die we hebben kunnen vieren met vrienden, familie en fans.

Interesse?

We genieten elke keer weer van de verschillende optredens en hopen zo nog jaren door te kunnen gaan. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Kusjes,
Jet en José De Lollypops